• Srpski
  • Magyar

Tabletta a gyerek immunitásának erősitésére

HRI TeenyWeenies – Žvakaća tableta za jačanje imuniteta dece

HRI TeenyWeenies štiti organizam Vašeg deteta!

HRI TeenyWeenies žvakaća tableta za jačanje imuniteta dece od lekovitih biljaka u 3 različita ukusa: jagoda, ananas, kivi.
Dva najbitnija sastavna elementa – šipurak i pasji trn – doprinose optimalnom funkcionisanju odbrambenog mehanizma deteta. Od svih vrsta baštenih i divljih voća šipurak sadrži najviše C-vitamina.

C-vitamin u prirodnom obliku jača imuni sistem organizma, štiti ga od infekcija i
bolesti.

Šipurak sardži u sebi flavonoide koji sprečavaju upalne bolesti i imaju antibiotičko dejstvo.
Plod pasjeg trna takođe sadrži C-vitamin, ali je bogat vitamina A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- i E. Biljno ulje sadrži omega-3, omega-6, omega-9, omega-7 masne kiseline. Zbog svog antiinflamatornog dejstva pomaže zarastanje rana i oporavak od kožnih bolesti. Sadrži antioksidante koje smanjuju rizik od bolesti i imaju značajnu ulogu u zaštiti zdravlja!

Sastavni elementi:

- šipurak, pasji trn i glukoza

Doziranje:
- Iznad 2 godine starosti dnevno 3x1 žvakaća tableta

Pasji trn

Nijedna druga biljka ne sadrži toliko vitamina i minerala; količina vitamina C je daleko veća nego kod limuna i pomorandže. Uz to su bobice pasjeg trna jedino voće koje u sebi sadrži ulje i vitamine topive u mastima. Ulje regeneriše ogrubelu kožu i pomaže kod različitih oboljenja kože svake vrste.
Plod sadrži trigliceride do 8%, u semenu do 12%. Osim toga u plodovima sadrži fosfolipide, sterole, karotin, vitamine (C, B1, B2, E, F, P, folnu kiselinu), šećer, inozit, organske kiseline, tanine, flavonoide. Ulje pasjeg trna sadrži tokoferole, karotin, vitamine K, B1, B2, sterole, masne i organske kiseline, šećer, fitoncide.
Deluje protivupalno, baktericidno i štiti kožu. Štiti jetru od uticaja raznih štetnih materija.
Snižava količinu fibrina u krvi pa deluje antikoagulativno. Povećava elastičnost krvnih sudova i snižava pritisak. Deluje stimulativno na imunološki sistem i sprečava nastanak tumora.

Šipurak

Plod šipurka je izuzetno bogat vitaminima C i K, sadrži pektin, flavonoide, šećernu, jabučnu- i limunsku kiselinu kao i A-, B1-, B2- i P vitamin. Zbog sastojaka prirodnog C-vitamina je izuzetno dragocena biljka. C-vitamin kao antioksidant štiti organizam od slobodnih radikala.
Kada za sebe vežu kiseonik, oni na taj način onesposobljavaju slobodne radikale i jačaju odbrambene sposobnosti tela tj.štite imunološki sistem. Antioksidanti smanjuju mogućnost za nastajanje nekih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti i kancerogeni. Odavno je poznato lekovito dejstvo C vitamina u terapiji skorbuta i kod raznih upala i infekcija. Ovaj vitamin je neophodan za formiranje kolagena, važnog proteina koji učestvuje u građi kože, hrskavica, tetiva, ligamenata, krvnih sudova.
Zbog bogatstva vitamina C koji se kuvanjem ne gubi, čaj od crvenog ploda šipurka nezamenljiv je u lečenju prehlada. Naročito se preporučuje u otklanjanju umora, malaksalosti, anemičnosti, odnosno svih tegoba koje nastaju zbog manjka vitamina C u organizmu.
Čaj može da se uzima i za pročišćavanje krvi, povoljno deluje na organe za varenje, ali i na izlučivanje mokraće bez nadražaja bubrega. Čaj od šipurka preporučuje se i za sprečavanje stvaranja peska u bubrezima i mokraćnim kanalima, a koristi se i kod upalnih procesa na ovim mestima.

Tableta za jačanje imuniteta deci