• Srpski
 • Magyar

O Proizvodu

O Proizvodu

vitalionHRI-vitalion tableta je esencija prirodnih biljnih ekstrakata. Osnovni sastojci preparata gaje se u biokulturi a tokom proizvodnje odabranim procesima se čuvaju u njima sadržani korisni elementi. Veoma je delotvoran u sprečavanju i eliminisanju tegoba vezanih za bolesti krvnih sudova i srca kao i osteoporoze. Zahvaljujući sastavnim elementima HRI-vitalion poboljšava cirkulaciju krvi i regeneriše zidove krvnih sudova. Pozitivno deluje na povećanje koštane mase.

Doziranje: odrasli dnevno 2x1 tablete, ujutro i uveče za vreme ili posle jela.

Sastav: jabuka, grožđe, hibiskus, šipak, pomorandža, zovin cvet

HRI-vitalion je pogodan za otklanjanje uzroka nedostatka kalcijuma u kostima usled čega pozitivno deluje u eliminisanju uzroka nastanka osteoporoze – redukcije koštane mase zbog poremećaja ravnoteže između procesa resorpcije (funkcije osteoklasta) i formiranja kosti (funkcije osteoblasta). Isto tako, ovaj proizvod uspešno deluje u prevenciji nastanka ateroskleroze – opšte oboljenje krvnih sudova.

  Uspešnost HRI-vitaliona se ogleda u:
 • prevenciji i lečenju ateroskleroze;
 • otklanjanju tegoba kod osteoporoze;
 • otklanjanju suvišne količine uree iz krvi koja dovodi do razvoja gihta;
 • otklanjaju hiperholesterolemije tako što vezuje holesterol iz krvi i eliminiše ga iz organizma ;
 • pomaže detoksikacionu ulogu jetre otklanjajući na taj način toksične materije iz cirkulacije preko bubrega;

Zahvaljujući sprečavanju nagomilavanja otrovnih materija u organizmu HRI-vitalion uspešno reguliše proširenje vena, spondilozu (okoštavanje vratnih pršljenova), visok krvni pritisak, snažno telesno zamaranje, migrenske glavobolje, krvarenje desni, slabljenje sluha i vida.

*HRI-vitalion upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja RS pod brojem 2022/2012 od 19.6.2012.

  Osnovni sastojci:
 • GrožđeGrožđe
  Grožđe je dobar izvor kalijuma i mnogih minerala (gvožđa, magnezijuma, cinka, bakra, selena) i vitamina (svih B-vitamina, C-vitamina). Zahvaljujući kalijumu je dobar diuretik, potpomaže ispražnjavanje metabolističke materije preko bubrega, sprečava pojavu kamena u bubregu i smanjuje predmenstrualne tegobe. Čisti i detoksikuje creva, pomaže funkcionisanje žući i creva, a velika količina grožđa u organizmu smanjuje kiselost urina. Pored povoljnog uticaja na varenje utiče i na nervni sistem. U grožđu se nalazi više vrsta polifenola koji jačaju odbrambeni sistem organizma pa se zato kaže da je grožđe pravi melem za one koji su preležali grip. Polifenoli pomažu u održavanju optimalanog krvnog pritisaka, nivou šećera u krvi i utiču na elastičnost krvnih sudova.
  Ekstrakt semena crnog grožđa koji sadrži bioflavonoide se najčešće primenjuje za lečenje u Evropi. Flavonoidi su biljne hemikalije sa antioxidantnim osobinama koji sprečavaju oslobađanje slobodnih radikala. Seme grožđa je mnogo jači antioxidant od C-vitamina i E-vitamina i pored toga povoljno utiče na rad srca i sprečava pojavu raka. Pomaže u obnavljanju krvnih sudova, smanjuje mogućnost pojave infarkta i moždanog udara, jača kapilare i pomaže cirkulaciju. Kao antioxidant štiti genetski sastav ćelije i tako sprečava pojavu raka.
 • HibiskusHibiskus
  Za lekovite čajeve koristi se cvet hibiskusa. Pomaže pri smirivanju kašlja i za iskašljavanje. Često se primenjuje i kod upala grla.
  Kod nas se obično biljka hibiskusa gaji u drvenim buradima. To je žbunasta biljka koja potiče iz tropskih delova Azije. Ne voli ni suvo ni suviše vlažno tlo. Uspeva na svetlim mestima zastićenim od vetra.
 • JabukaJabuka
  Moderna nauka je otkrila da jabuka ima veoma lekovita svojstva, zahvaljujući mesnatom delu ploda koja je bogat pektinima (materija rastvorenih vlakna koja se oslobađa prilikom zrenja). Sveža izrendana jabuka pomaže kod raznih vrsta dijareja, dizenterijax i paratifusa.
  Ako se konzumira sveža, pomaže pri varenju, a s obzirom da je bogata vitaminima, fosforom i jabučnom kiselinom povoljno deluje na mozak, kao i na funkcionisanje bubrega i jetre.
  Iskustva pokazuju, da na područjima, gde se više troši jabuka retko se mogu naći oboleli od gihta.
  Svež sok od jabuke je veoma osvežavajući i preporučuje se za smanjivanje temperature, kod upala, promuklosti, nesanice, gihta i kod problema sa varenjem.
  Pektin pomaže pri snižavanju holesterola koji je glavni uzročnik bolesti srca i izazivač infarkta. U prisustvu pektina holesterol ostaje u crevima sve dok se ne isprazni. Jedna pojedena jabuka posle glavnog obroka ili konzumiranja mlečnih proizvoda stvara jednu vrstu zaštite od holesterola.
 • PomorandžaPomorandža
  Pomorandža je zajedno sa ostalim citrusnim biljkama jedan od najbogatijih izvora C vitamina. C-vitamin sam po sebi utiče na viruse i bakterije, ali najvažnije je što utiče na jačanje imunog sistema. C-vitamin je antioxidant jer neutrališe slobodne radikale, što se zna od davnina ali su naučnici nedavno otkrili da kora pomorandže sadrži najviše tih elemenata od svih ostalih citrusnih voća. Ispod kore se nalazi opna koja je bogata i flavonoidima (jedinjenje koje stvara prirodnu zaštitu), omogućava bolju absorpciju C-vitamina, onemogućuje razgradnju i zajedno sa vitaminima jača zidove krvnih sudova. Antioxidanti u pomorandži onemogućuju štetni uticaj slobodnih radikala, pa se primenjuju kao preventiva kod pojedinih oboljenja raka. Bela opna koja se nalazi ispod kore rastvorljiva je u vodi i sadrži pektin.
  Pektin sprečava absorbciju masti, holesterola i na taj način smanjuje holesterol u krvi.
  Pored C-vitamina sadrži i dve vrste B-vitamina ,tiamina i folnu kiselinu.
 • ŠipakŠipak
  Plodovi divlje ruže (šipak), pored C-vitamina sadrže brojne korisne sastojke koje ljudski organizam može lako iskoristiti, a to su: pektini, flavonoidi, šećer, jabukova i limunska kiselina i A-vitamin.
  C-vitamin podstiče odbrambeni sistem organizma, flavonoidi sprečavaju upale i imaju antibiotski uticaj na ljudski organizam, a pektini poboljšavaju varenje. Čaj od šipka preporučuje se za vreme prehlade ili influenze. Pomaže funkcionisanje bubrega, urinarnih problema, katara creva i disajnih puteva. Pozitivni uticaj na varenje je odavno poznat i kao blagi diuretik pomaže u izbacivanju vode iz organizma. Preparati od šipka se koriste za jačanje organizma, kao napitak koji osvežava. Zbog intenzivnog ukusa šipak se često dodaje u mešavinu lekovitih i voćnih čajeva.
 • zovaZova
  Bobice zove sadrže voćne kiseline, C-vitamin, A-vitamin, flavonoide i anticiane (sambucin). List zove sadrži velike koncentracije plavokiselinske-glikozide kao i sambunigrin. Čaj od zove pomaže kod prehlade, za preznojavanje, kod katara i pomaže jačanju imuniteta.
  Kiseli džem napravljen od zrelih plodova zove izuzetan je za regulaciju stolice i olakšava mokrenje. Koriste ga za pročišćavanje krvi i za smirivanje kašlja. Čaj napravljen od lista zove pomaže kod reumatskih problema, i kod skidanja temperature.
  Veruje se da nije dobro zaspati pod žbunom zove jer će začarati čoveka.